Petter Solberg

 

Ved siden av Martin Schanche har vi vel ingen annen rallysjåfør her til lands som er mer gjenkjennelig og som viser fram mer petter_solberg_2014-09-26_001av sin personlighet enn Petter Solberg. Dette er en person som virkelig tør å by på seg selv, og den uutømmelige energien og det store smilet er alltid smittsomt. Solberg går heller ikke av veien for stikke seg frem og deltar gjerne på både det ene og det andre TV-programmet utenfor rallysporten . Vi bør allikevel ikke avfeie ham som kun en underholder og en klovn. Petter Solberg har kommet dit han er ved hjelp av talent og hardt arbeid.

Mester og pioner

Petter Solberg har virkelig satt sine spor i rallysportens historie. i 2003 ble han den første norske verdensmesteren i rally, og i 2014 ble han den første verdensmesteren i rallycross noensinne. Dermed ble han også den første i verden som har vunnet to grener innen rallysport i VM. Petter har alltid vært en ærlig og frittalende utøver. Underveis i rallyet i Spania i 2009 konfronterte pressen ham med kritikere som hadde tvilt på ham i forkant, og hans korte og direkte svar var «Up yours!» Men Familien Solberg har flere sjåfører enn Petter.. Kanskje er det som noen mener at talentet ligger i blodet?

Engelskkunnskapene i familien

Petter Solbergs storebror, Henning, er kanskje en enda større karakter med enda mer personlighet, både innenfor sporten og utenfor. Hans kanskje mest Istanbul Park Circuitkjente særegenhet er hans meget spesielle og egenartede måte å snakke engelsk på, noe som virkelig kommer frem hver gang han snakker med internasjonale journalister. Begge brødrene deler denne ideosynkratiske stilen, men spesielt Henning har fått oppmerksomhet for den. Sitater som «But, but, it wasn’t only, only» («Men, men, det var ikke bare, bare») har endt opp med å bli klassikere. Journalistene i rallysportkanalen WRC TV har på det sterkeste frarådet brødrene å forbedre engelsken sin, og både Henning og Petter tar dette med godt humør.

Leave a Comment