Drømmen om å bli rallysjåfør

For et ti-år siden, herjet rallyfeberen i Norge. Den nådde sitt klimaks da Petter Solberg ble verdensmester og en av idrettens mest profilerte utøvere. Siden har interessen vært høyt oppe, og idag drømmer mange om å bli rallysjåfør. Spesielt unge fartsinteresserte får testet adrenalinet på de mange rallycrossbanene i Norges land. Her lever drømmen sterkt og mange deltar i lokale rallyløp i håp om å være god nok til å delta i skandinaviske og internasjonale løp. I Norge arrangeres det en del løp, deriblant i Stjørdal hvor det nylig ble arrangert et VM-løp.

Nyt Rally-VM i Norge

Rally-VM er faktisk et meget populært arrangement som arrangeres over hele verden. I Stjørdal utenfor Trondheim på et lite sted som heter Lånke ble det nylig arrangert VM med hele 21 000 tilskuere tilstede under løpene. Arrangørene har allerede bestemt seg for å søke om fem nye år som VM-arrangør, noe som gjør at du kan nyte noen av verdens beste rally-kjørere med litt lett planlegging. Mange unge som drømmer om å bli rallysjåfør starter nettopp på slike baner. Der får de et første møte med den internasjonale eliten, og det er bra at det finnes rallyklubber som ønsker å legge til rette for at drømmen kan bli til virkelighet. Har du en liten gutt eller jente som ønsker å kjøre fort på fritiden?

Gå sammen og dann et team

Det finnes mange måter å aktivisere ungdommen inn i rallymiljøet, men det koster selvsagt litt penger å få gjennomført det. En rallybil ser kanskje ikke ut om man sammenligner det med en nybil. Det er sterke krefter under panseret og mange sikkerhetstiltak som skal gjennomføres før man kan kjøre rundt på grusbanene. Det er derfor lurt å snakke med andre foreldre og barn som vurderer det samme, og gå sammen om å kjøpe en bil til å starte med og rett og slett danne et familieteam. Mer info om billån kan finne her. Kommuniser med andre for å finne riktig fordeling av kostnader. La barna få ta del i rallydrømmen og leke seg med fart i trygge omgivelser.

Leave a Comment