Introduser barna for rally

Barn liker fart og spenning, så mange barn har sansen for sport med fart i. Langrenn, som femmila og 10 000 meter skøyter, kan bli altfor langdrygt for et barn. De klarer kanskje ikke å holde fokuset så lenge. Men raske idretter, som bilsport, kan holde dem foran skjermen en stund.
Forklar reglene
Når barna er veldig små, bryr de seg ikke om regler og sportens mål. Men når de blir eldre, vil de kanskje gjerne lære mer, og da gjelder det å gripe tak i den interessen de viser. Forklar dem de viktigste reglene på en enkel måte. Glem alt om motorytelse og poengsummer. Forklar dem at det gjelder å kjøre raskest, og unngå uhell som kan forsinke bilen på veien. Forklar gjerne også hva kartleseren i rallybilen gjør.
chıld play video gameAktivitet er viktig
Alle barn bør holde seg aktive, og dette bør starte allerede når de er små. Start med noe så enkelt som en babygym som trener opp barnets ferdigheter. Senere bør barna drive med aktiv lek, og gjerne idrett, dersom de er interessert i det. Og å se på sport på TV kan faktisk også være aktiviserende, og liker barnet rally, kan lek med modellbiler eller radiostyrte biler være perfekt.
Dyrk rallyinteressen
Hvis barnet er virkelig interessert i rally, kan du ta det med på banen, og når barnet blir litt eldre, kan dere kjøre gokart. Rally er en kostbar idrett, men hvis barnet beholder interessen, og vil starte med sporten selv, bør du være støttende til dette. Det er aldersgrenser for når de kan kjøre rallybiler, men andre bilsporter er en fin inngang til rally.
Les om heltene
Hvis barnet interesserer seg for rally, vil han eller hun sikkert også gjerne følge med på de norske førerne. Det finnes mange nettsider der du kan lese om norske rallyførere, og du kan abonnere på et blad eller vise barnet sportssider i avisen der rally er nevnt. Jo tidligere barna fatter interesse for idrett, desto mer sannsynlig er det at de blir idrettsfans senere i livet.

Leave a Comment