Rally-VM (WRC)

Som all annen sport, må man selvfølgelig finne ut hvem verdens beste rallyfører er. Hvert eneste år. Rally foregår på mange ulike nivåer, men WRC er det aller høyeste av dem alle. Her finner man de beste bilene, de dyktigste førerne og de vanskeligste banene. WRC, eller World Rally Championship som abbreviasjonen står for, har blitt avholdt siden 1973 og byr stadig vekk på utrolig actionfylte løp med uforutsigbare resultater. Rally-VM er det ultimate mesterskapet, den største drømmen for alle som elsker å kjøre bil. Norske rallyførere har kommet i flomlyset i det siste, og det med god grunn. Norge er det perfekte landet å drive med rally i.

iStock_000022981194_SmallNorske førere i toppsjiktet

Vi har skrevet om Petter Solberg i en separat artikkel. Den legendariske nordmannen var den første fra vårt lille land til å vinne WRC, og den bragden har gått inn i historiebøkene. Nå har vi to nordmenn som følger i hans fotspor, og hele Norge venter spent på å se Mads Østberg og Andreas Mikkelsen endelig innta de to høyeste plassene i WRC. Ja, det er hele to nordmenn i teten for øyeblikket, og Mikkelsen er fortsatt bare en unggutt, men han gjør det knallbra. Med store ambisjoner og håp for fremtiden vil vi sikkert se dem lykkes. Akkurat nå ligger Østberg på en tredjeplass i WRC 2016, mens Mikkelsen følger rett bak, på en fjerdeplass med kun noen få poeng bak landsmannen.

Ulike baner, ulike land

Alt i alt går Rally-VM til 14 ulike steder, i løpet av et helt år får vi se fantastiske prestasjoner, sylskarpe svinger og overraskende resultater. Det mest kjente av de 14 løpene er selvsagt Monte Carlo Rally, et løp som foregår på de smale veiene i Monaco. Fjorten ulike land skal besøkes i løpet av 2016, og hvert år får vi se nye baner bli tatt i bruk. Ja, det finnes en rekke baner verden rundt som kjemper om retten til å være med i WRC, akkurat som førerne kjemper om sine kontrakter med de verdenskjente bilprodusentene. Sébastien Ogier er den urokkelige mesteren for øyeblikket, en franskmann som tok over stafetten fra Sebastien Loeb – den sistnevnte levende legenden vant Rally-VM ni ganger på rad, fra 2004 til 2012.

Leave a Comment