Starte med rally

Rally i Norge

Norge er et fantastisk land å leve i, spesielt fordi vi er en velferdsstat der alle har muligheten til å gjøre akkurat det de brenner for. Slikt blir det nyheter av. Nordmenn er eksperter på det aller meste, og er stadig å se på pallplasseringer i diverse sportslige sammenheng. Rally er ikke like populært i Norge som det er i Sverige eller Finland, men det er to norske rallyførere som er blant de beste i Rally-VM for øyeblikket – ikke svenske eller finske. Det er mange grunner til dette, blant annet de spesielle veiene her i landet. Vi har alt fra grusveier og perfekt asfalt til is, snø og glohete somre. Blant dette med utallige fjell, berg, daler, svinger, tuneller, villmark og moderne infrastruktur, så har du de perfekte omgivelsene for å drive med rally. Vil du starte med rally?

Rally er en jobb – også for Petter

iStock_000039653252_SmallJa, rally er en jobb som alle andre. Det handler om å gjøre det man elsker. Spør du Petter Solberg, er det en jobb som virkelig er verdt å ha. Han har tjent gode penger opp igjennom sin karriere, men dette er ikke mannen som bruker mye penger på seg selv. Vi ser likevel for oss at familiens hjem er i god stand og med for eksempel eksklusive baderomsmøbler og et rimelig fresht kjøkken, blant annet. Petter er en folkelig fyr, så det er mest familien han bruker sine grunker på, noe som er fullt forståelig. Han har til og med opplevd at hans generøsitet har forsøkt blitt utnyttet av uærlige sjeler.

Et givende og krevende yrke

Rally er dog en givende sport som de fleste kan komme i gang med – så får tiden vise om du blir en ny Solberg i løypa. Start med en helt vanlig bil, og invester det du kan i de viktigste delene. Etter hvert som du vinner løp og skaffer deg sponsorer, kan du legge til nye deler og trimme bilen til det ytterste. Er du glad i biler, er rally sporten som virkelig gjelder. Start rolig, i det små, og jobb deg oppover. Tren, tren og tren enda mer. Det finnes ingen snarveier til toppen. Og du kan ikke sette ut på en karriere som rallyfører hvis du kun har penger og berømmelse i tankene. Det handler om konkurranseevne, et instinkt til å være best. Liker du biler, bør du kjenne suget etter å bli best i billøp. Kjenne bilen, kjenne hver hestekraft mens du suser av gåre. Forstå hver sving, forstå hvordan farten påvirker doningen du sitter i.

Leave a Comment