Kjøre rally etter en brystoperasjon

De fleste tenker nok fortsatt på rally som en mannsdominert sport, men det er faktisk mange kvinner som også driver med denne bilsporten. Og selvsagt er det også noen av disse kvinnene som foretar brystoperasjoner. Da er det et par hensyn man må ta rett etter operasjonen.

Ta det med ro i starten

Selv om de fleste brystoperasjoner hos Motiva er rutineinngrep, blir du likevel bedt om å ta det med ro de første ukene. Du skal blant annet gå med en spesiell BH, og du kan ikke løfte tunge ting eller heve armene over skulderhøyde. På selve operasjonsdagen kan du ikke kjøre bil, ettersom du har fått narkose, og da må du ha noen til å hjelpe deg. Det kan også hende du trenger hjelp til tunge løft i starten.

Når kan man kjøre bil?

De fleste kan kjøre bil igjen noen dager etter en brystoperasjon hos Motiva, men du må selvsagt ikke kjøre dersom du trenger sterke smertestillende. Det er viktig å justere bilbeltet slik at det ligger midt mellom brystene, og du må aldri kjøre uten bilbelte selv om du har smerter eller ubehag etter operasjonen. Legene hos Motiva tilpasser brystoperasjonen etter ditt behov, men det er forskjellig hvor lang tid man trenger på å komme seg etterpå.

Ta deg tid

Det er viktig å ikke anstrenge seg for mye for tidlig. Da kan innleggene forskyve seg, og man kan også få økt risiko for blødninger eller betennelser dersom man gjør for mye for raskt. Skal du kjøre bil, er det verdt å merke seg at det kan være ubehagelig å svinge rattet mye i starten. Derfor bør du utsette å kjøre rally til du klarer å bevege armene like mye som før operasjonen. Hvis du konkurrerer, kan du legge operasjonen til en sesongpause, og du kan selvsagt se på så mange løp du vil mens du venter på å kjøre igjen selv.

Leave a Comment