Nyt rally på trygg avstand

Da NRK sendte rallycross-VM live på TV i april, var dette begynnelsen på en treårig kontrakt NRK har kjempet lenge for å få. Dette innebærer mye glede fremover for mange flere enn bare motorsportentusiaster. Motorsport er på full fremmarsj igjen, både på et nasjonalt og internasjonalt nivå. Et konsentrert format, mye action og flere deltakende nordmenn er med på å bidra til at interessen for sporten stadig øker. Gjennom mesterskapet skal sirkuset innom flere land, blant annet Argentina, Portugal og Norge. Du kan få med deg alle løpene på trygg avstand hjemme hos deg, direkte på NRK.

1200px-156651_heikkinen01por16tw245_26391919632Flere kjente rallycrossførere deltar i årets VM

I årets mesterskap er det to nordmenn med, nemlig Petter Solberg og Andreas Bakkerud. Petter er en veteran som vant rallycross-VM-et både i 2014 og 2015. I år har han store muligheter til å vinne igjen. Andreas er heller ikke noe dårligere. Til tross for sin unge alder kan han allerede skryte med 2 seire i rallycross-EM. Det skal bli spennende å følge med på hvor langt denne 22-åringen kan komme. Gamle ringrever som Mattias Ekström og Sébastien Loeb er selvsagt også med i årets VM. Disse to skaper alltid ekstra spenning i løypene. Nå som NRK har lovet oss tre år på rad med rallycross-VM, har vi mye å se frem til. Derfor er det bare til å investere i en god TV-stol med en gang. Eventuelt kan rallycross også nytes fra behagelige kontinentalsenger. NRK har flere sendeflater, så det er ingen unnskyldning for å ikke få med seg disse store begivenhetene.

Rallycross er en tradisjonsrik sport i Norge

Gjennom årene har Norge hatt flere store stjerner innen rallycross. Martin Schanche, eller Mister Rally som han ofte kalles, er selve legenden. Seks ganger ble han europamester gjennom sin over 20 år lange karriere. Vi må heller ikke glemme Andreas Mikkelsen. Andreas Mikkelsen Intercontinental Rally Challenge (IRC) to år på rad. Denne imponerende prestasjonen er det ingen i verden som har klart før ham. Han er fortsatt aktiv, men ble dessverre ikke kvalifisert til årets rallycross-VM. Når årets mesterskap avsluttes i Argentina, kan vi jo håpe på at det blir en nordmann øverst på pallen. Dette vil kunne skape et enda større engasjement rundt rallysporten. Jo flere seere NRK har, desto større sjanse er det for at NRK vil forlenge kontrakten med rettighetsinnehaveren. Vi som er motorsportentusiaster synes det kan bli litt for mye ski og fotball på TV. Rallycross er derfor et friskt innslag som kan skape en bedre balanse.18

Leave a Comment