Petter Solberg

Petter Solberg er en av de mest kjente nordmennene her i verden. Joda, vi har selvfølgelig Petter Northug, John Arne Riise og en rekke andre store personligheter som mange i utlandet kjenner til. Men ingen så internasjonalt anerkjent som Petter Solberg. Rally følges nemlig av en rekke ulike mennesker – i alle aldre, på alle kontinent. Derfor er Petter Solberg fortsatt et kjent navn i sporten, selv om han har lagt av WRC og gått over til rallycross.

1200px-Petter_Solberg_at_2011_Swedish_RallyEn mann uten like

Petter Solberg kommer fra Osloområdet, nærmere sagt Askim, og har drevet med billøp store deler av sitt liv. Han er en meget spesiell mann, alltid i godt humør og med et smil om munnen. Det er dette som har fått ham til å bli en av de mest populære rallyførerne der ute – folk elsker å se ham på TV. Han er en av de menneskene som bryr seg lite om penger og prestisje. Han vil bare vinne. Med en medfødt konkurranseevne på et nivå flere hakk over motstanderne er det umulig å stoppe Solberg. Han vil kjempe helt til han når gullmedaljen.

Før i tiden måtte du kjøpe deg et par gode gummistøvler for å reise ut til villmarken og se ham bak rattet av sin elskede Subaru. Nå om dagen holder det at du finner veien til den nærmeste rallycrossbanen. For å si noe nyttig om gummistøvler – vi anbefaler på det sterkeste at du kjøper et godt par hvis du vil se rally fra veikanten. Det er lite som kjennes bedre enn å stå på sidelinjen mens de lynraske bilene suser forbi i høy fart.

Et forbilde

Petter Solberg har lenge vært et forbilde for alle norske førere som drømmer om å stå på seierspallen i WRC eller andre mesterskap. Andreas Mikkelsen hadde neppe drevet med rally om ikke Petter Solberg var en stor TV-personlighet på 90-tallet og etter millenniumskiftet. Solberg har vunnet hele 13 WRC-løp, 5 World RX og blitt verdensmester både i rally og rallycross. Den eneste av sitt slag. Med 63 podiumplasseringer i de to forskjellige typene rally og snart tjue år lang karriere er dette en levende legende. En legende som nekter å gi opp, nekter å gi slipp på rattet. En legende som vil fortsette å skape overskrifter. Ikke bare på grunn av hans morsomme engelskuttale, men på grunn av hans mot, kraft og enestående energi.

Leave a Comment